IBT-Services  dakbedekking

Van zware regen, sneeuwval en ander extreem weer tot felle zonnestralen, uw dak krijgt het allemaal te verduren.

Om u en uw bezittingen tegen alle weersomstandigheden te beschermen is het belangrijk dat u de juiste dakbedekking uitkiest.

Bent u benieuwd naar wat dakbedekking voor u kan opleveren?

Lees dan snel verder.

Kosten dakbedekking

Wilt u een offerte dan kunt u deze aanvragen door een mail te sturen of via het contact formulier

De soorten dakbedekking

U weet nu wat de gemiddelde prijs en levensduur is van de meest gekozen soorten dakbedekking. Nu gaan we iets dieper in op wat de soorten precies inhouden. We hebben ook hier weer onderscheid gemaakt in de soorten dakbedekking voor een plat en hellend dak

Dakbedekking: plat dak

Een plat dak heeft het qua weersomstandigheden zwaarder te verduren dan een hellend dak. Stelt u zich eens een flinke plensbui voor, de regen glijdt dan met gemak het hellende dak af maar op een plat dak moet de regen opdrogen. Hierdoor is de levensduur van een plat dak korter dan dat van een hellend dak. De onderstaande milieuvriendelijke materialen zijn geschikt om de vele weersomstandigheden te trotseren:

  1. Bitumen
  2. PVC
  3. EPDM
  4. Groen-dak

1. Bitumen

Bitumen, in de volksmond ook wel roofing of dakleer genoemd, is al jarenlang de meest toegepaste dakbedekking voor platte daken en ontstaat tijdens de productie van ruwe aardolie. Het duurzame materiaal is makkelijk te plaatsen, bestendig tegen alle Hollandse weersinvloeden en zorgt ervoor dat u er de komende 25 jaar weer droog en beschermt bij zit.

2. EPDM

EPDM, dat qua uiterlijk erg lijkt op bitumen, bestaat uit synthetisch rubber. Dit materiaal maakt de dakbedekking zeer elastisch waardoor EPDM nog beter tegen grote temperatuurverschillen kan. Dit merkt u in de levensduur, EPDM gaat namelijk tot wel 40 jaar mee. De langere levensduur komt ook voort uit dat EPDM van tevoren al op maat wordt gemaakt wat de kans op lekkages verkleint. Door deze voordelen is EPDM momenteel erg in opkomst.

Mocht u op zoek zijn naar een specifieke prijs dan kunt u altijd contact opnemen met IBT-Services