Een cv-Installatie door IBT-Services, uw loodgieter

Voor het aanleggen van een cv-installatie bent u bij IBT-Services aan het juiste adres.

Maar wat komt er kijken allemaal kijken bij het aanleggen van een cv-installatie?

Die antwoorden vindt u op deze pagina.

Om te beginnen hebben wij de volgende onderdelen minimaal nodig voor een cv-installatie:

-CV Ketel
-Expansievat
-Radiatoren
-Leidingen
-koppelstukken
-Dak afvoer
-Thermostaat
Het kiezen van de juiste cv-ketel ligt aan de oppervlakte die u wilt verwarmen, de hoeveelheid warm water punten zoals een douche, bad, badkamer kranen en keuken.

Cv-ketels zijn er natuurlijk in alle soorten en maten, met alle luxes die u maar wilt, dit zien wij natuurlijk terug in de prijs.

Het expansie vat dient als overflow van de cv-ketel en is een essentieel onderdeel van de cv-installatie

De radiatoren kunt u ook bestellen in de vorm, maat die u mooi vindt. IBT-Services zal u een advies geven over het minimale vermogen benodigd om een ruimte te verwarmen.

Mocht u hiervan af willen wijken dan kunnen wij u hierin adviseren.

IBT Services Cv-Installatie

Aan uw radiatoren worden ook Thermostaatknoppen gemonteerd, door middel van deze thermostaatknoppen kunt u iedere kamer apart reguleren.

Let wel op dat zodra de Thermostaat op de centrale plek in huis een temperatuur heeft bereikt dan zal de cv-installatie geen warmte meer geven en dus een kamer waar bijvoorbeeld een raam opstaat ook niet extra verwarmen.

Door middel van de leidingen en koppelstukken die IBT-Services vakkundig weg werkt uit het zicht, worden de cv-ketel en de radiatoren aangesloten.

Nu rest ons nog één belangenrijke taak, de afvoer. Deze is van groot belang want het koolmonoxide dient veilig afgevoerd te worden naar buiten.

Mocht uw huis nog geen dak afvoer hebben dan is dit geen probleem, IBT-Services zal deze vakkundig plaatsen en afwerken met zink, op deze manier krijgt u geen giftige stoffen in huis maar door het afwerken met zink ook geen water.

Het kiezen van een thermostaat is de leuke keuze (vind ik persoonlijk), tegenwoordig kan deze met wifi gestuurd worden vanaf elke locatie maar wij bieden ook nog steeds de normale thermostaat.

Een cv-ketel heeft altijd een voorkeur voor thermostaat maar hier kan zeker vanaf geweken worden.

voor meer informatie neem contact op met